IJburg staat bekend als het kinderparadijs en dat paste prima bij een nieuw te ontwikkelen stadswijk. Nu twintig jaar later verlaten de baby’s het huis, zijn we geen dertigers meer en hebben we inmiddels een ander leven, werken soms minder en genieten van meer vrije tijd. Met andere woorden: IJburg wordt ‘volwassener’.

Maar het activiteiten aanbod groeit niet of weinig mee met onze veranderende behoeftes en interesses. Zeker nu het schoolplein of de collega’s op het werk uit het zicht verdwijnen. Het valt ons gewoon op dat de schaarse initiatieven voor ‘vitale volwassenen’ niet makkelijk vindbaar zijn, of zeer versnippert.

En dus pakken we dit als bewoners zelf op door met en voor elkaar activiteiten te organiseren. We delen deze hier openbaar zodat je er weet van hebt, geïnspireerd kunt raken om een keer mee te doen of om zelf ook een activiteit te organiseren en delen.

We gaan voor meer leefplezier met elkaar en dichtbij. En dat is natuurlijk niet voor iedereen gelijk, we hebben niet allemaal dezelfde interesses of mogelijkheden. En soms ga je voor het eerst weer eens iets nieuws doen.
Door onze energie te bundelen kunnen we samen verder komen.

We stellen ons voor om klein te beginnen, activiteiten waardoor we met elkaar in contact komen en ervaringen kunnen opdoen. 

Dat is waar wij voor gaan. Doe jij ook mee? info@ijburgdoejemee.nl

initiatiefnemers IJburg Doe Je Mee